• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Tropický dub - Casuarina Cunninghamiana (semená)

Tropický dub - Casuarina Cunninghamiana (semená)
Tropický dub pochádza z oblasti Austrálie a Ázie. Jedná sa o stálo zelenú a rýchlo rastúcu rastlinu. Rastlinka je vhodná aj na bonsaj.
ID produktu
1000272
1.99 €Cena / 20 ks
skladom

Má veľmi jemné vetvičky sfarbené do krásnej zelenej farby. Svojím vzhľadom trochu  pripomína prasličku. Tento strom je prispôsobený na rast v chudobnejších pôdach, lebo dokáže využívať dusík zo vzduchu. Často sa teda v tropických oblastiach využíva na spevňovanie piesčitých pôd. Tropický dub sa pestuje pre jeho kvalitné drevo a používa sa na výrobu nábytku, podvál či na výrobu dreveného uhlia. U nás sa pestuje ako okrasná vonkajšia rastlina alebo ho možno tvarovať ako bonsaj.

Návod na pestovanie: Tropický dub sa veľmi dobre rozmnožuje semenami. Tieto nevyžadujú stratifikáciu, je možné ich sadiť priamo na záhon či do kvetináča. Doba klíčenia je približne 2 – 3 týždne. Rastlina vyžaduje plné slnko, nemá rada akýkoľvek tieň. Na pôdu nie je príliš náročná, v prirodzených podmienkach rastie na veľmi suchých a málo úrodných miestach. Ideálne sú však pre rýchly rast kypré a vlhké pôdy. Dobre si poradí i so slanými či vápenatými pôdami.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Výška:25 m
Odolnosť:-7°C
Počet semien v balení:20
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.