• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Austrálsky baobab - Adansonia gregorii (semená)

Austrálsky baobab - Adansonia gregorii (semená)
Baobab austrálsky je nízka odroda baobabu pochádzajúca z Austrálie. Baobab sa u nás dobre pestuje v nádobách ako izbová rastlina alebo sa z neho vytvárajú bonsaje.
ID produktu
1000327
2.99 €Cena / 5 ks
skladom

Je to opadavý listnatý strom, ktorého kmeň sa smerom ku korune zužuje. Baobaby dosahujú výšku okolo 10 metrov. Jeho kmeň je nepravidelný, šedej farby a má biele kvety. Zo začiatku rastie Baobab veľmi rýchlo, potom sa jeho rast spomaľuje. Baobab plodí jedlé plody vajcovitého tvaru. Plody sú veľké cca 10 cm a sú veľmi kyslé, obsahujú teda veľké množstvo vitamínu C. Baobab sa dožíva vysokého veku až okolo tisíc rokov. Nie je mrazuvzdorný. 

Návod na pestovanie: Pred tým, než vysejeme semená, je dobré pomocou pilníka im narušiť šupku a odstrániť tak zvyšky zaschnutej vrstvy, ktorá by mohla spôsobovať pleseň. Potom ich namočte do teplej vody na 24 hodín. Semená, ktoré nabobtnajú, môžete vysadiť do priepustného substrátu do hĺbky cca 2 cm. Ostatné semená môžete opätovne máčať, prípadne viac obrúsiť. Kvetináč s výsevom umiestnite na slnečné a teplé miesto (vyhnite sa však prudkému slnku) s teplotou 22 – 25 °C. Teplota by nemala klesnúť pod 20 °C. Semienka Vám vyklíčia za 10 – 30 dní. Semenáčiky rastú pomerne rýchlo. Keď majú 2 – 3 páry listov, presaďte ich do plytkého kvetináča. Na dno umiestnite približne 2 cm vrstvu drenáže zo štrku či hrubého piesku, potom dajte vrstvu priepustného substrátu. Vhodné je použiť zmes substrátu pre izbové rastliny a piesku.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Výška:10 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:5
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.