• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Sekvojovec mamutí (semená)

Sekvojovec mamutí  (semená)
Strom pôvodom z amerického kontinentu, so široko kužeľovitou korunou, borkou škoricovo hnedej farby, mäkkou, zvislo ryhovanou (až 60 cm hrubou), ihličie má sivozelené až modrastozelenej farby.
ID produktu
1000307
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Jeho výška dosahuje okolo 80 m. Rastlina pochádza z Kalifornie, kde rastie v nadmorskej výške až 2500 m. Sekvojovec je tiež najmohutnejší strom sveta. Jeho vek je pozoruhodný, dožíva sa až 3000 rokov. Má prehnutý kmeň, ktorý sa nakláňa do jedného alebo viacerých smerov, a jeho konáre na koncoch prevísajú ako závesy. Takto vytvára živú sochu. Vďaka svojej bizarnej podobe priťahuje pozornosť v akejkoľvek záhrade. Ide o stálo zelený strom s kužeľovitou korunou. Stromy rýchle rastú a sú veľmi odolné voči všetkým chorobám. U nás sa pestuje ako okrasná drevina v parkoch či záhradách. 

Návod na pestovanie: Semená sekvojovca majú pomerne nízku klíčivosť a je potrebné ich nechať prejsť studenou stratifikáciou po dobu min. 4 týždňov. Potom je možné ich vysadiť do spareného výsevného substrátu. Rastline sa bude dariť na slnečnom a chránenom stanovisku. Substrát by mal byť dostatočne výživný, priepustný a mierne kyslý. Vápenaté pôdy nie sú vhodné. Zálievka by mala byť pravidelná, ale sekvojovce dobre znášajú i sucho.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Výška:80 m
Odolnosť:- 25°C
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.