• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Eukalyptus pauciflora (semená)

Eukalyptus pauciflora (semená)
Eukalyptus pauciflora je okrasná rastlina a navyše mrazuvzdorná až do teplôt -15 stupňov.
ID produktu
1000279
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Eukalyptus pauciflora má svoj domov v horách Tasmánie, preto je tak odolný. Je to vždyzelený strom a navyše veľmi aromatický. Produkuje vonné silice, ktoré nielenže odpudzujú otravný hmyz, ale sú vhodné aj pre astmatikov. Má modrozelené listy a bielo-žlté kvety.

Návod na pestovanie: Pred výsevom semien sa odporúča spraviť stratifikáciu. Semená môžete vysievať celoročne (ideálna doba je od februára do marca) a eukalyptus pestovať ako prenosnú rastlinu v kvetináči. Semená sa vysievajú na substrát a len ľahko sa zatlačia. Doba klíčenia je 2 – 8 týždňov pri teplote okolo 18 °C. Substrát by mal byť bežný záhradnícky s prídavkom rašeliny. Eukalyptus má rád rozptýlené svetlo, ale neprekáža mu nižšia teplota. Zálievka by mala byť pravidelná, rastlina nesmie byť ani suchá, ani premokrená. Na zimu môžete zálievku mierne obmedziť. Rastlinu môžete hnojiť hnojivom na izbové rastliny.

 Špecifikácia
Farba kvetu:biela
Stanovisko:polotieň
Výška:2 m
Odolnosť:- 15°C
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.