• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Eucalyptus tetragona (semená)

Eucalyptus tetragona (semená)
Eukalyptus tetragona je okrasná rastlina s prekrásnymi striebrosivými listami a nádhernou arómou.
ID produktu
1000280
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Eucalyptus pleurocarpa je vždyzelený okrasný austrálsky strom nachádzajúci sa v piesočnatých pôdach, často obsahujúcich štrk, v juhozápadnej západnej Austrálii. Predtým sa pre túto rastlinu používal názov eucalyptus tetragona, ale už sa nepoužíva. Vyznačuje sa krásnymi striebristo-šedo-zelenými listami a múčne bielymi púčikmi, stonkami a kôrou.

Návod na pestovanie: Semená môžete vysievať celoročne (ideálna doba je od februára do marca) a eukalyptus pestovať ako prenosnú rastlinu v kvetináči. Semená sa vysievajú na substrát a len ľahko sa zatlačia. Doba klíčenia je 2 – 8 týždňov pri teplote okolo 18 °C. Substrát by mal byť bežný záhradnícky s prídavkom rašeliny. Eukalyptus má rád rozptýlené svetlo, ale neprekáža mu nižšia teplota. Zálievka by mala byť pravidelná, rastlina nesmie byť ani suchá, ani premokrená. Na zimu môžete zálievku mierne obmedziť. Rastlinu môžete hnojiť hnojivom na izbové rastliny.

 Špecifikácia
Farba kvetu:biela
Stanovisko:polotieň
Výška:2 m
Odolnosť:-4°C
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.