• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Myrta obyčajná (semená)

Myrta obyčajná (semená)
Krásna rastlina je pomenovaná po Myrte, čo sa v gréckej mytológii spája s krásou a láskou.
ID produktu
1000297
1.99 €Cena / 5 ks
skladom

Myrta obyčajná je stredomorský ker, ktorý sa vyskytuje najčastejšie na skalnatých slnečných svahoch. Dorastá do výšky 1–5 m a kvitne od júla do augusta bielymi kvetmi. Myrta obsahuje vo svojich listoch tzv. myrtový olej, ktorý je súčasťou parfumov a mydiel. Listy môžeme usušiť a použiť do vonných balíčkov, ktoré krásne prevoňajú celú izbu. Myrta má antibakteriálne a protizápalové účinky. Podporuje imunitný systém.

Návod na pestovanie: Semená môžeme pestovať celoročne. Najskôr semená namočíme do vlažnej vody na 48 hodín a potom stratifikujeme v chladničke 1 mesiac. Semienka len ľahko položíme na substrát, skoro  vôbec sa nesmú zahrabávať. Klíčenie zvyčajne trvá 6 - 8 týždňov. Ideálna teplota na klíčenie je 22 stupňov. Klíčivosť semien je iba 30 – 40 %. Rastlina má rada slnečné stanovisko s priepustnou, ľahko kyslou pôdou. Pokiaľ rastlinu budete pestovať celoročne vonku, je vhodné okolie rastliny zakryť mulčovacou kôrou. Pôda by mala byť stále mierne vlhká, ale nie premočená.

 Špecifikácia
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:júl až august
Výška:1 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:5
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.