• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Levanduľa francúzska (semená)

Levanduľa francúzska (semená)
Levanduľa francúzska - je trvalka, ktorá sa u nás pestuje ako letnička. Jej domovom je francúzska oblasť Provence.
ID produktu
1000288
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Dorastá do výšky okolo 30–45 cm a vyznačuje sa intenzívnou vôňou a exoticky vyzerajúcimi fialovými kvetmi. Na rozdiel od levandule lekárskej, má jemnejšie listy a prenikavejšiu vôňu. Kvitne už 12 týždňov po výseve. Z tejto odrody levandule sa získavajú kvalitné vonné silice. Dá sa pestovať v kvetináčoch na balkónoch či v kvetináči za oknom.

Návod na pestovanie: S predpestovaním semien levandule začnite vo februári alebo marci vnútri. Semená sa vysievajú do výsevného substrátu zmiešaného s pieskom a rašelinou (ideálne v rovnakom pomere), na dno nádoby sa odporúča dať keramzit ako drenážnu vrstvu. Hĺbka výsevu je 2 x väčšia ako veľkosť semienok. Teplota na klíčenie je min. 20 °C. Doba klíčenia je dlhšia, až 4 týždne. Vzídené rastlinky sa presádzajú na vonkajšie stanovisko najskôr v polovici mája alebo skôr až v júni. Vyžadujú slnečné a teplé stanovisko, ale je dobré rastliny nechať postupne zvykať na vonkajšie podmienky.

 Špecifikácia
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:október až november
Výška:50 m
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:5
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.