• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Cesnak medvedí (semená)

Cesnak medvedí (semená)
Liečivá rastlinka, ktorá nájde svoje uplatnenie aj v kuchyni. Okrem toho je vhodná aj na okrasné účely.
ID produktu
1000269
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Listy sú prízemné, stopkové, úzko eliptické až vajcovité, 2 - 5 cm široké. Používa sa ako liečivá rastlina, zelenina alebo sa pestuje pre okrasu. Podporuje chuť k jedlu, tráveniu a tvorbu krvi. V liečiteľstve sa doporučuje pre zníženie krvného tlaku, proti chrípke a astme. Pre použitie v kuchyni sa zbiera vňať na začiatku kvitnutia a využíva sa k ochuteniu polievok, omáčok a mäsa, používame i ako prísadu do čerstvých zeleninových šalátov.

Návod na pestovanie: Vysievame do výsevného substrátu. Vysiate semená v substráte sa prvé 2-4 týždne udržujú vlhké pri teplote 18°C až 22°C. Nasleduje obdobie 4-6 týždňov počas ktorých sa vysiate semená udržiavajú vlhké pri teplote -4°C až +4. Počas tohto obdobia chladenia je prospešné zakryť semená snehom. Po období chladenia sa semená nesmú vystaviť priamo vyšším teplotám ale udržiavame ich pri teplote od +5°do +12°C aj v prípade ak už klíčenie nastalo. 

 Špecifikácia
Farba kvetu:biela
Stanovisko:polotieň
Kvitnutie:apríl až jún
Výška:30 cm
Odolnosť:- 34°C
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.