• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

Cinerária záhradná, star wars (semená)

Cinerária záhradná, star wars (semená)
Cinerária je v zime kvitnúca rastlina, vytvárajúca hlavice kvetov v rôznofarebnom prevedení. Listy má veľké, hrubé, srdcovitého tvaru, stredne zelenej farby. Kvety môžu byť jednoduché, poloplné aj plné, vyrastajúce nad listami v hustých, guľovitých súkvetiach.
ID produktu
1000300
1.99 €Cena / 10 ks
skladom

Vyskytuje sa v modrej, červenej, ružovej aj fialových farbách, často aj v dvojfarebných kombináciách, keď okolo centrálneho terčíka vytvárajú okvetné lístky biely kruh. Cinerárie v obchodoch sú hybridy, predávajú sa v rôznych prevedeniach, odlišujúcich sa výškou rastliny, tvarom a farbou kvetov a súkvetí, aj obdobím kvitnutia. Vo všeobecnosti dosahujú výšku 60 cm, rastliny v obchodoch mávajú často regulovanú výšku prostredníctvom hormonálnych prípravkov.

Návod na pestovanie: Cinerária sa pestuje zo semien. Vysievajú sa v lete s tým, že rastliny zakvitnú v zime. Cinerárie umiestňujeme na svetlé, vzdušné stanovište s trochou priameho slnka. Vyhovujú im však chladné teploty, chladným prostredím predĺžime rastline obdobie kvitnutia. Ideálna teplota je okolo 10°C. Rastline vyhovuje vyššia vlhkosť vzduchu.

 Špecifikácia
Farba kvetu:mix
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:január až máj
Výška:30 cm
Odolnosť:citlivá na mráz
Počet semien v balení:10
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.