• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • 2 ks
    za 51.98 €
 Akciový tovar

V prírode dorastá do výšky až 16 m. Tejto odrode sa hovorí bambus železný, pretože, čo sa týka pevnosti kmeňa, ide o najsilnejší bambus na svete. Kmeň je spočiatku sfarbený do tmavej až skoro čiernej farby, postupom času sa zosvetlí. U nás sa pestuje ako okrasná izbová rastlina, takže vysoké výšky nedosiahne. Má špicaté, cca 25 cm dlhé listy. Krátkodobo znesie pokles teplôt na -5 °C.

Návod na pestovanie: Pokiaľ budete bambus pestovať celoročne vonku, tak mu vyberte polotieň, dobre chránený pred vetrom. Staršie rastliny môžete umiestniť na slnko. Rastliny potrebujú pre úspešný rast dostatok závlahy, ale nesmú byť v stojatej vode či v premokrenej pôde. Pôda by mala byť priepustná, bohatá na živiny, ľahká, neutrálna či kyslá. Úplne nevyhovujúce sú ťažké ílovité pôdy. Na jar sa rastliny prihnojujú hnojivom s vyšším obsahom dusíka. Na zimu sa odporúča rastliny preniesť do chladnej miestnosti. I cez zimu vyžadujú zalievanie. Rastlinu taktiež môžete pestovať celoročne v interiéri ako izbovú rastlinu.

 Špecifikácia
Stanovisko:polotieň, slnečné
Výška:300
Odolnosť:- 4 °C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.