• Rastlinkáreň
  • Kontaktujte nás
    0908 934 680
    Po - Pia: 9:00 - 15:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
 Akciový tovar

Albízia hodvábna

Albízia hodvábna
  • Albízia hodvábna
  • Albízia hodvábna
Krásna exotická okrasa Vašej záhrady s nezvyčajnými na noc sa zatvárajúcimi listami a veľkými ružovými kvetmi. Albíziu môžete pestovať aj v interéri ako izbovú rastlinu.
ID produktu
1000008
15.99 €Cena / 1 ks
15.06. 2024
Rastlinku je možné dodať až v nasledujúcej sezóne a teda od apríla 2023

Vytvára široký ker alebo menší strom. Má rozložitú nepravidelnú korunu dážnikovitého tvaru. Pochádza z Japonska. Listy má jemné s drobnými lístkami, podobné papradi. Listy sa na noc zatvárajú. Kvitne v júli až v auguste. Kvety sú veľké, páperovité, skladajú sa z tyčiniek. Albízia vynikne v každej záhrade a prirodzene púta pozornosť v každom ročnom období.

Návod na pestovanie: Vyžaduje priepustnú pôdu, je citlivá na premokrenie. Dobre rastie v pôdach chudobných na živiny. Vysádzame ju na slnko a do záveterného stanoviska, aby bohato kvitla a zároveň bola chránená pred mrazmi. Keď sa zakorení, je tolerantná voči prechodnému suchu, avšak v suchom období  vyžaduje primeranú zálievku. Na zimu je potrebné Albíziu namulčovať vrstvou kôry, aby boli korene chránené voči mrazom. Albíziu striháme na jar po skončení mrazov.

 Špecifikácia
Farba kvetu:ružová
Stanovisko:slnečné
Kvitnutie:jún až august
Výška:300
Odolnosť:-10°C
Veľkosť pri dodaní:min. 20 cm
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.